Skip Navigation

Оберіть мову

ЕФЕКТИВНІСТЬ ГАЛЬМУВАННЯ ПОНАД УСЕ

НАША МЕТА - ЯКНАЙШВИДШЕ ЗУПИНИТИ ВАШ АВТОМОБІЛЬ

 

З 1897 року якість і ефективність були традиційними цінностями бренду FERODO,  підпорядкованими лише одній цілі: забезпечити безпечне і надійне гальмування в будь-якій ситуації. Для розробки високоефективних компонентів гальмівної системи постійно проводиться пошук інноваційних рішень на власних виробничих потужностях в науково-дослідних центрах. Крім того, всі продукти підлягають ретельному тестуванню в лабораторіях і на випробувальних полігонах для отримання результатів в реальних умовах. Лише так можна гарантувати безпечне і комфортне гальмування, а також неперевершені характеристики навіть в екстремальних умовах.

Найновіші технічні досягнення в галузі гальмівних колодок Ferodo не лише забезпечують надійне гальмування, але також вражають значно меншим рівнем шуму при нормальній експлуатації та оптимальними характеристиками гальмування.

 

ЗНИЖЕННЯ РІВНЯ ШУМУ

Спрямовані або асиметричні гальмівні колодки були спеціально розроблені для контролю та мінімізації шуму, вібрацій і жорсткості (NVH) при гальмуванні. Ці гальмівні колодки мають спеціальні конструктивні покращення, такі як скошений край, так звана фаска, на фрикційному матеріалі або демпфуюча пластина (протишумова накладка) с дугоподібним вирізом.

СПРЯМОВАНІ ГАЛЬМІВНІ КОЛОДКИ З ФАСКОЮ


Фаска на спрямованих гальмівних колодках забезпечує плавний перехід між фрикційною поверхнею гальмівної колодки і гальмівним диском, уникаючи гострих країв. При гальмуванні гальмівна колодка стикається з гальмівним диском під певним кутом. Це запобігає відриву переднього краю гальмівної колодки від гальмівного диску. Таким чином, гальмівне зусилля "похило" тисне на колодку і диск, що забезпечує рівномірний знос і знижує шум при гальмуванні, зберігаючи незмінно високу потужність гальмування. На додаток до поширених раніше паралельних фасок гальмівні колодки Ferodo тепер також доступні з радіальними фасками. Їх перевагою є більш стабільний знос, покращений комфорт керування і забезпечення постійної ефективності гальмування.

СПРЯМОВАНІ ГАЛЬМІВНІ КОЛОДКИ З ДУГОПОДІБНИМИ ВІРІЗАМИ
 

Ще одним покращенням з точки зору зниження шуму є протишумні накладки, які діють як гасники вібрації та прикріплюються до опорної пластини на задньому боці гальмівних колодок. Вони зменшують вібрації, діють як термоізолятори і таким чином забезпечують рівномірне розподілення температури по всій поверхні. У випадку гальмівних колодок Ferodo демпфуючі пластини також оснащені дугоподібним вирізом. Він змінює кут тиску на гальмівну колодку, що також знижує шум при гальмуванні, забезпечуючи рівномірний знос, покращує комфорт для водія та забезпечує стабільну ефективність гальмування.

ВЕРЕСК, ШУМ, СКРИП

Але навіть найякісніші гальмівні колодки не можуть задовільно виконувати свою роботу, якщо вони були встановлені неналежним чином, або якщо інші деталі гальмівної системи мають низьку якість або пошкоджені. Результатом є шум гальм - одна з найбільш поширених причин візиту до автосервіса.     

Вібрації в гальмівній системі - це нормально. Однак, якщо вони спричиняють відчутні шуми, часто за ними стоїть більш складна проблема. Це можуть бути неналежно встановлені гальмівні колодки, нерівні гальмівні диски і навіть пошкодження несучих пластин. Тому при встановленні гальмівних колодок слід ознайомитися з інструкціями виробника. Важливо: на відміну від старих автомобілів, гальмівні колодки і гальмівні диски на нових автомобілях в ідеалі завжди потрібно замінювати одночасно.

Додаткова інформація і корисні поради з усунення шуму гальм.
ДЕТАЛЬНІШЕ

Хочете дізнатися про найбільш поширені проблеми з гальмівними колодками і дисками, а також про відповідні рішення?
ДЕТАЛЬНІШЕ

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ НА FACEBOOK


На нашій сторінці @Ferodo ви можете знайти корисні поради, актуальні пропозиції та цікаву довідкову інформацію. Переконайтеся самі та відвідайте нас на Facebook.

Пов’язані випробування
Завантаження ...