Skip Navigation

Оберіть мову

Технологія Eco-Friction® пропонує більш екологічне гальмування

file

Компанія Ferodo® розробила асортимент гальмівних колодок з нульовим та низьким вмістом міді, використовуючи новий трибологічний дактилоскопічний процес. Як і компанії по всьому світі, що працюють з метою впровадження альтернативних матеріалів раніше законодавчих строків, компанія Ferodo завдяки технології Eco-Friction™ вже досягає відмінних результатів.

Мідь є ключовим інгредієнтом у формулі суміші для високоефективних гальмівних колодок, який обмежує зношування гальмівної колодки й диска, шум і вібрацію та вносить вклад в стабільність тертя. Метал складає від 5 до 20 процентів від маси фрикційного матеріалу в типовій органічній формулі без азбесту та с низьким вмістом сталі, яка використовується у Північній Америці, Азії та Європі. Однак, наявність міді в гальмівних колодках регулюється та може врешті-решт бути виключена внаслідок її впливу на оточуюче середовище.

Трибологічний дактилоскопічний процес компанії Ferodo® дозволив її дослідно-проектному відділу розробити набори даних для кожного виду сировини, які застосовуються для виготовлення гальмівних колодок. На базі цих знань компанія перевірила 1500 видів сировини та визначила альтернативні матеріали з однаковим малюнком зношування та тертя в одному діапазоні температур.

Розробка таких вичерпних наборів даних означає, що компанія Ferodo® може створювати високоефективні гальмівні матеріали за більш короткий період розробки. Зараз компанія може замінити матеріал з дуже високою функціональністю, наприклад, мідь, за значно менший час, ніж конкуренти.

Не існує єдиного матеріалу, який може замінити мідь. Гальмівні колодки використовують формулу з 20–30 різних матеріалів, кожен з яких має свою функцію. В асортименті гальмівних колодок Eco-Friction™ марки Ferodo використовуються багато сульфідів металів, мінералів, абразивів, волокон, керамічних частинок та типів графіту, щоб забезпечити такі ж характеристики зношування та тертя, що і у колодок з міддю.

Законодавство в деяких штатах США вимагає поступово скорочувати вміст міді у гальмівних колодках. Спочатку вміст міді має бути менше 5 % від загальної маси колодки та згодом потрібно досягти рівня менше 0,5 %. Зараз виробники автомобілів розробляють гальмівні системи з регульованим вмістом міді та роблять альтернативні формули стандартом для майбутніх автомобілів на багатьох ринках. Компанія Ferodo® вже забезпечила нові контракти з клієнтами на розробку гальмівних колодок Eco-Friction™ з низьким та нульовим вмістом міді для автомобілів в Північній Америці та Європі.

Пов’язані статті
Завантаження ...